26.04.2024

Nemlia på de relevante messescener i april

Enorm udvikling i eHealth & digitalisering af plejesektoren

I april har vores Nemlia team deltaget og præsenteret sig selv på flere af de vigtigste fagmesser og kongresser inden for sundheds- og plejesektoren. Udviklingen inden for feltet eHealth og digitalisering af pleje er enorm, og vi kan se tilbage på mange spændende indtryk og nye indsigter.

Digital Medical Expo & Congress (DMEA) fra den 8. til den 10. april var et præludium til en måned fuld af vigtige events. I vores diskussioner på konferencerne ligger fokusset ikke længere på, hvorvidt digitalisering er nødvendig, men i højere grad på, hvor hurtigt og effektivt det kan implementeres i den daglige pleje. For os hos Nemlia har dette været den perfekte mulighed for at præsentere vores holistiske løsning og teknologi.

Nemlia-teamet på DMEA

Fra DMEA-kongressen til “The Future Day on Digitalisation in Care”

“The Future Day on Digitalisation in the Care Sector” blev i år afholdt i Pirna den 18. april og var virkelig et højdepunkt i vores april. Konceptet var bygget op omkring “tema borde”, som muliggjorde et interaktivt diskussionsformat. I dette format modtog vi interessant feedback og spændende tilgange til det grundlæggende spørgsmål: “Hvilke processer ville du med det samme digitalisere på din arbejdsplads for at lette presset på dit plejepersonale mest muligt?”.

Vi modtog især god respons og stor interesse i det nyudviklede Nemlia produkt “NSP”, hvilket står for Nemlia Self-Service Programme. Med dets innovative trænings tilgang bliver det patientinteragerende personale trænet i brug og håndtering af Nemlia teknologien og får en skræddersyet pakke sammensat til deres behov. Dette giver plejepersonalet mulighed for hurtigt og selvstændigt at forbedre de enkelte scenarier “on-site”. Vi afslører, hvordan vores NSP virker i praksis her.

Robert Liebhold og Lone Aggersbjerg fra Nemlia på Fremtidsdagen om digitalisering i plejen

Højdepunkter fra geriatrisk fagmesse i Essen

Sammenlignet med sidste år opdagede vi hurtigt, at også her var attituden overfor digitalisering radikalt forandret til det bedre. Vi mærkede især dette i de spørgsmål, vi fik fra besøgende og interessenter, spørgsmål såsom: “Er I ikke firmaet, hvis løsning leder til færre fald og eliminerer risikoen for, at beboende forsvinder?”. Attituden var også at mærke i de fantastiske og emotionelle samtaler, som opstod i mødet med tilfredse kunder.

Vores Sales Expert & Business Developer, Robert, afholdte en live præsentation af vores løsning med fokus på scenarier i den daglige pleje og måder, hvorpå disse kan optimeres. Præsentationen blev modtaget med stor anerkendelse og genkendelse af problematikker.

Robert gav et praktisk indblik i brug af vores løsning og viste, hvordan den daglige pleje og beboertilfredsheden stiger som et resultat af implementering af Nemlia. Han afsluttede præsentationen med det rammende spørgsmål: “Hvordan føles det igen at kunne organisere den daglige pleje proaktivt og intuitivt?”

Vores svar på spørgsmålet: Godt og afslappet, med Nemlia. Vi giver alt, hver dag, og vil gerne bruge denne mulighed for at takke vores Nemlia team, og ikke mindst alle vores samarbejdspartnere, som arbejder intensivt på at realisere vores vision af bedre pleje.

Succesen på konferencerne i april viser tydeligt, at Nemlia er på det rette spor til at hjælpe med at forme fremtidens eHealth og pleje.


Hvis du ikke vil gå glip af nye artikler og gerne vil høre fra os oftere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi sender vores nyhedsbrev ud hver eller hver anden måned.

Deltag i vores mission med nyheder om Nemlia og plejebranchen!