24.01.2024

Flere smilende ansigter på plejehjemmet Kristinehøj

Kristinehøj Plejehjem er blevet bedre til at sikre beboerne en hverdag med værdighed, bedst muligt humør samt en rigtig god personlig pleje og omsorg. Det får smilene frem hos de fleste.

Ledelsens på Kristinehøj Plejehjem ønsker, at det primære fokus altid er på hver beboers individuelle behov. Ved hjælp af den digitale service fra Nemlia har Kristinehøj Plejehjem nu drejet fokus væk fra rutiner og faste runder. I stedet har man fået bedre tid til den individuelle omsorg.

Uheld undgås og personlig omsorg øges

”Flere gange har vi oplevet at nå frem i tide til en beboer, der kunne have haft et uheld. Det gør, at vi hverken skal vaske sengetøj eller forstyrre med rengøring om natten,” siger afsnitsleder Anette Jensen. At kende den enkelte beboers behov på det rigtige tidspunkt gør det muligt at foregribe uheld og undgå forstyrrende eller tidskrævende rutiner. Det giver mere tid til den personlige indsats.

Anette uddyber med en lille håndfuld eksempler fra den seneste tid. ”Forleden aften kom en af mine kollegaer ind til en af beboerne, der sad på sengekanten. Min kollega blev mødt med et blidt smil og en forsigtig stemme. ’Jeg sad lige og tænkte på dig. Hvordan kunne du dog vide, at jeg lige havde behov for dig nu?’ Det kom fra en beboer, der tidligere havde haft lidt uheld om natten på vej til toilettet. Andre beboere, der ikke taler, sender bare et smil med øjnene. De nye digitale meldinger til os gør, at vi kan være med til at give beboerne mere værdighed.”

Øget værdighed blandt beboerne

Det er tydeligt, at Anette er en leder, der brænder for sit fag, men i endnu højere grad brænder for de mennesker, hun gør en forskel for. Bare ved at tale om beboernes nye smil på Kristinehøj Plejehjem, breder der sig et smil over Anettes eget ansigt. Hun mærker det

”Man bliver selvfølgelig glad, når man mødes med et smil og et lille blik. Det giver beboeren mere værdighed, end når han eller hun føler sig flov over, at vi skal til at skifte lagner. Vi kan på mange måder mærke, hvordan den nye tilgang og Nemlias system gør en forskel.”

På plejehjemmet Kristinehøj i Danmark nyder plejepersonale og beboere godt af Nemlia-løsningen.

Arbejdsglæden er en afledt effekt


Anette konstaterer, at det nye system omfordeler arbejdstiden. Når personalet kommer frem til beboerne i rette tid, så flytter det indsatsen fra rengøring og hjælp til en proaktiv og personlig omsorg. Det giver på alle måder mere ro for beboeren.

”Ja, det gør noget for arbejdsglæden, at vi bruger tiden bedre, men det gør det kun fordi, vi kan mærke at beboerne får det bedre; er glade. Det er det vi er her for. Det er det, der betyder noget.”

Nærhed og flere gode dialoger


Annette Jensen forklarer, hvordan den nye service får en større og dybere effekt. ”Vi er i øvrigt glade for den tætte dialog. Nemlia har for eksempel kontaktet nattevagten, for at høre hvordan runden er gået. Nemlia deler erfaringerne fra hvert skift – og hvert skift har fået opkald og lidt tips. Det er direkte og relevant. Derfor er der stor nysgerrighed blandt de ansatte i nattevagten”.


Beboerne har mærket forskellen på kort tid. Kristinehøj Plejehjem har fået nemmere ved at gøre det rigtige på det rette tidspunkt. Derfor smitter smilene.

Hvis du ikke vil gå glip af nye artikler og gerne vil høre fra os oftere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Vi sender vores nyhedsbrev ud hver eller hver anden måned.

Deltag i vores mission med nyheder om Nemlia og plejebranchen!