25.04.2024

Daglig pleje med dobbelt sikkerhed

Over 4.700 medarbejdere arbejder for Diakoniewerk Martha-Maria, som er fordelt på elleve lokationer bestående af hospitaler, ældrepleje, medicinske plejecentre og andre sociale faciliteter. Plejepersonalet og medarbejderne gør hver dag deres bedste for at yde patienter og beboere den bedst mulige pleje. alligevel opstår der ofte kritiske og farlige situationer, når patienter vågner desorienterede efter operationer

Over 4.700 medarbejdere arbejder for Diakoniewerk Martha-Maria, som er fordelt på elleve lokationer bestående af hospitaler, ældrepleje, medicinske plejecentre og andre sociale faciliteter. Plejepersonalet og medarbejderne gør hver dag deres bedste for at yde patienter og beboere den bedst mulige pleje. alligevel opstår der ofte kritiske og farlige situationer, når patienter vågner desorienterede efter operationer eller forlader hjemmet på grund af demens.

Hvordan kan farlige scenarier undgås trods mangel på personale og tid? Hvilke løsninger findes der for at lette byrden for plejepersonalet og sikre større sikkerhed?

Dette er spørgsmål, som plejepersonalet og ledelsen på Martha Maria Hospital i Nürnberg gentagne gange har stillet sig selv. Selvom ”klokke-måtter” blev brugt, var de af ringe hjælp, hvis sengen kunne forlades på begge sider, eller hvis der blev udløst en falsk alarm. Den klassiske nødknap gav heller ikke megen forbedring, da mange patienter og beboere simpelthen glemte at trykke på den.

Svaret kom med Nemlia, da plejeservicechef Harald Raab-Chrobok talte med Robert Liebhold fra Nemlia-teamet. Under samtalen blev det hurtigt klart, at faldrisikoen og de omfattende inspektionsture er centrale emner i den daglig pleje. Sekunder er ofte altafgørende for at undgå de værste udfald. Netop her kommer Nemlias løsning ind i billedet: den giver ikke kun et overblik over beboernes og patienternes tilstand til enhver tid, men reagerer også øjeblikkeligt, hvis der er fare på færde.

Kristin Engelhardt fra Nemlia med medarbejdere fra Martha-Maria

Løsningen – så individuel som jeres behov

Nemlias teknologi er fuldt tilpasset til enkelte scenarier og behov hos beboere og plejepersonalet ”on-site”. Nemlia-teamet indhenter relevante rammebetingelser på forhånd for, at opnå den bedst mulige forståelse af situationen. Samtidig giver vi på grundlag af dette anbefalinger til optimering.

Under opstarten med Martha-Maria i Nürnberg blev det også klart, at plejepersonalet især har brug for maksimal fleksibilitet og autonomi i udformning af processer. Hvis et scenarie eller en sensor skal ændres eller flyttes med kort varsel, har personalet brug for den nødvendige viden til at foretage justeringer selvstændigt og uafhængigt af et tech-team.

Maksimal uafhængighed med Nemlias selvbetjeningsprogram (NSP)

„Fordi vi arbejder tæt sammen med vores kunder og lytter nøje, indså vi hurtigt, at behovet for uafhængige ændringer af scenarier er enormt. Behovene hos visse beboere ændrer sig ofte fra den ene dag til den anden, og hurtig tilpasning er altafgørende,“ siger Kristin Engelhardt fra Nemlias kundesucces-team.

Dette gav anledning til NSP – Nemlias selvbetjeningsprogram. Et form for træningsprogram til brug af Nemlia-teknologi, hvor definerede scenarier kan ændres uafhængigt af Nemlia Service. Dette program markerede begyndelsen på vores samarbejde med Martha Maria Hospital i Nürnberg.

Nemlia NSP-boksen, som er tilpasset til krav og forskellige scenarier.
 

Sammen med afdelingsleder Franziska Horn og viceafdelingsleder Damaris Mathiowetz blev kravene drøftet på opstarts-workshoppen. På baggrund af resultaterne fra denne sammensate Nemlia en tilpasset „NSP-boks“, som blev installeret og aktiveret sammen med plejeteamet som led i et to-dages træningsforløb. Den første dag blev brugt til grundlæggende instruktion og fælles installation. Den anden dag anvendes til spørgsmål og evaluering af scenarierne. Nemlia-teamet er til stede – under dag- eller nattevagten, alt efter behov.

Betydelige forbedringer i daglig pleje efter kun kort tid

NSP har nu været i brug på Martha-Maria i cirka en måned, og afdelingsleder Franziska Horn er begejstret: „Brugen af Nemlia har allerede været en stor succes for os, da vi ikke har haft flere fald, og vi kan pålideligt spore, hvor patienter er til enhver tid. Det er som en form for dobbelt sikkerhed for vores patienter.“ De indledende bekymringer om, hvordan ældre medarbejdere ville reagere på denne teknologiske støtte, blev også hurtigt afkræftet: „Ved at træne vores plejepersonale med Nemlia var de også i stand til at videreformidle viden internt på en fantastisk måde. De fik hurtigt tillid til teknologien og indsigt i hvordan man bruger den.“

Den vicedistriktsleder, Damaris Mathiowetz, montere en bevægelsessensor.

Der er i øjeblikket installeret forskellige dørsensorer på Martha-Maria Hospital Nürnberg – primært i beboernes værelser og ved nødudgange. I kombination med bevægelsessensorer nær sengen muliggør dette optimering af scenarier og sikrer samtidig, at en beboer eller patient faktisk har forladt rummet. En „timer-sensor“ sikrer også sikkerhed og forebyggelse af fald på badeværelser. Hvis den åbne badeværelsesdør ikke åbnes igen efter en vis periode, sendes der en meddelelse til personalet via Nemlia-appen. Hvis et scenarie ændres, eller forskellige betingelser er påkrævet, kan disse indstilles direkte af plejepersonalet.

En daglig plejerutine, der er formet af plejerne. Selvsikker, sikker, intuitiv med Nemlia.

Hvis du ikke vil gå glip af nye artikler og gerne vil høre fra os oftere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev! Vi sender vores nyhedsbrev ud hver eller hver anden måned.

Deltag i vores mission med nyheder om Nemlia og plejebranchen!